Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση τώρα ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση τώρα ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

H κυβέρνηση αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, τώρα ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους, είπε κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για «αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες επιλογές» τόσο κατά των εργαζομένων όσο και κατά των ανέργων.

«Αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με τον νόμο Χατζηδάκη, που στην ουσία καταργεί το 8ωρο και απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχεται να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, μιλώντας για «ιδεοληπτική εμμονή με νεοφιλελεύθερες επιλογές που δεν έχουν “περπατήσει” ούτε καν σε συνθήκες κανονικότητας, ανάπτυξης και ευημερίας».

«Τώρα βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης και αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι επικίνδυνες», σημείωσε κάνοντας λόγο για «τη χειρότερη κυβέρνηση στο χειρότερο timing» και παραλληλίζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στα εργασιακά με τις επιλογές της και στην ενέργεια: «Τις ιδεοληπτικές της εμμονές πληρώνουμε με την ακρίβεια, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης».

«Η κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτικότητα της κατάρτισης έναντι του δικαιώματος στην εργασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να συμπεράνει πως «έτσι υποβαθμίζει τον ΟΑΕΔ».

«Εμείς δεν υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας μόνο από μία θεωρητική σκοπιά, δηλαδή την πάγια άποψή μας για το δικαίωμα στην εργασία. Πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία γιατί και η κατάρτιση είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιηθεί» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, «τιμωρία» την πρόβλεψη διαγραφής ανέργων από τα μητρώα του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ