Bild:«Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει τελειώσει, καθώς όποιος τον βλέπει θα "βλέπει" πάντα το μεσαίο του δάχτυλο»

Bild:«Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει τελειώσει, καθώς όποιος τον βλέπει θα "βλέπει" πάντα το μεσαίο του δάχτυλο»
Για ακόμη μία φορά η ηερμανική εφημερίδα Bild πετάει βέλη στην ελληνική κυβέρνηση και κυριώς εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, αυτή τη φορά με αφορμή τη γνωστή χειρονομία που έκανε τον Μάιο του 2013 μιλώντας στο Ζάγκρεμπ.

Η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει «ψεύτη» και σημειώνει: «Μας έδειξε το μεσαίο δάχτυλο και στη συνέχεια με αναίδεια είπε ψέματα όταν ο δημοσιογράφος Günther Jauch προέβαλε το βίντεο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών. Τώρα είναι ο Έλληνας ψεύτης. Ο καθένας μπορεί να αναφερθεί σε αυτόν ως ‘ο κύριος με το μεσαίο δάχτυλο’. Τόσο γρήγορα μπορεί να γίνει. Ταχύτατη άνοδος, αστραπιαία κάθοδος».

Επίθεση κάνει και στην ελληνική συγκυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «εντελώς τρελή», ενώ σημειώνει πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «έχει τελειώσει, καθώς όποιος βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη, θα "βλέπει" πάντα το μεσαίο του δάχτυλο. Όποιος τον ακούει, θα ακούει πάντα ''stick the finger to Germany'', ανεξάρτητα απ’ το τι λέει».

Στη συνεχεία η Bild τονίζει ωστόσο, ότι θα μπορούσε η χειρονομία του κ. Βαρουφάκη, να μην αποτελεί πρόβλημα εφόσον δεν ήταν υπουργός Οικονομικών το 2013, αλλά «το ψέμα» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «προέρχεται από τον ίδιο τώρα που είναι υπουργός». «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στα μούτρα του Günther Jauch όταν είπε ότι ''το βίντεο είναι μονταρισμένο. Δεν έχω υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία''».

Και συνεχίζει στο κατάπτυστο δημοσίευμά της: «Η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα-πρόβλημα με έναν προβληματικό υπουργό Οικονομικών». «Ο κουλ τύπος χωρίς γραβάτα, με το πουκάμισο πάνω από το παντελόνι, που δεν οδηγεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο αλλά μια μηχανή 1300 κυβικών, είναι ένας συστηματικός ψεύτης» προσθέτει η Bild. Στη συνέχεια, σε ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά και στο όνομα του υπουργού, ο οποίος γράφει το ''Γιάννης'' με ένα –ν-, σημειώνοντας ότι «επειδή κάθε δεύτερος άντρας στην Ελλάδα λέγεται Γιάννης, ο Βαρουφάκης αφαίρεσε το ένα –ν- επειδή είναι κάτι ''ιδιαίτερο''».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ