Μητσοτάκης: Διαδικτυακά η παρουσία του στο φόρουμ της JP Morgan

Μητσοτάκης: Διαδικτυακά η παρουσία του στο φόρουμ της JP Morgan

πρωθυπουργός διεγνώσθη με γρίπη Η1Ν1

Διαδικτυακά αναμένεται να «παραστεί» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο «J.P. Morgan Greece Investment Forum», που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρωθυπουργός διεγνώσθη θετικός στην γρίπη Α Η1Ν1 και παραμένει σπίτι του.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγεία του πρωθυπουργού είχε δηλώσει: «Η επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ καθίσταται αμφίβολη, εώς πολύ δύσκολο να γίνει. Εφ όσον χρειαστεί, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις, ενώ για τις επόμενες ώρες θα επαναξιολογείται το πρωθυπουργικό πρόγραμμα με βάση την πορεία της γρίπης. Εάν η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν γίνει αύριο θα υπάρξει μία ολιγοήμερη αναβολή του, σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε».

Ισχυρή ζήτηση

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ επρόκειτο να λάβει μέρος στο διεθνές φόρουμ της J.P. Morgan, και να έχει μακρά σειρά επαφών με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη της Ομογένειας. Η επενδυτική ζήτηση για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία είναι ισχυρή και εκτιμάται πως θα αποτυπωθεί και στο προσεχές μελλον με σημαντικές τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πρόσφατα παραδείγματα η αγορά του 9,9% της Alpha Bank από την Unicredit και η υπερκάλυψη του ποσοστού που διέθεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, για λόγους υγείας, η συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο “J.P. Morgan Greece Investment Forum”, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Δεν αναμένεται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στις υπόλοιπες εργασίες του Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ