Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο - Ο ΣΥΡΙΖΑ σε «βέρτιγκο παλινωδιών»

Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο - Ο ΣΥΡΙΖΑ σε «βέρτιγκο παλινωδιών»

"Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω, είναι σταθερότητα ή μπάχαλο", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες της Ελευθερούπολης Καβάλας, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι βρίσκεται σε "βέρτιγκο παλινωδιών", ενώ για το σχέδιο "Δήμητρα", επισήμανε ότι "αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα μπορούσε να ήταν γελοίο".

«Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε ένα "βέρτιγκο παλινωδιών". Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν 10 - 15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ 25 και ποιος; Και το ΚΚΕ!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί, οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων, ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό, το οποίο έγινε. Στους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι, θυμάστε, όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ, και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

'Αρα, το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι, να το πω πολύ απλά, -όπως θα το λέγατε στο καφενείο- σταθερότητα ή μπάχαλο. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο στο οποίο θα οδηγούσαν θα ήταν σε μία παρατεταμένη αστάθεια και σε μία ακυβερνησία, την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας: «Επειδή πολλά ακούω από κάποιους οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο, ο οποίος είναι σήμερα εδώ. Παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που εγγυάται, όπως επανέλαβε, καλύτερες δουλειές, σπίτια και προκοπή και όχι «εκείνους που ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον των νέων».

Για την περιφερειακή ενότητα της Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς μόνο για αποζημιώσεις από ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες τους το τελευταίο διάστημα, δόθηκαν στην περιοχή περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Τον πρωθυπουργό, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και κάτοικοι της Ελευθερούπολης.

Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης και υποψήφιοι βουλευτές από την Καβάλα και τη Δράμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ