CNBC: Πλούσιοι Αμερικάνοι επενδύουν στην Ελλάδα

CNBC: Πλούσιοι Αμερικάνοι επενδύουν στην Ελλάδα

Η απόδραση σε κάποιο ελληνικό νησί είναι ένα πραγματικό όνειρο για πολλούς, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και… δύο εβδομάδες. Για κάποιους άλλους, όμως, η Ελλάδα είναι επιλογή τρόπου ζωής.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο CNBC, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων στο πρόγραμμα «residency by investment», την στιγμή που είναι όλο και μικρότερο το ενδιαφέρον για αντίστοιχα προγράμματα σε άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «residency by investment» χορηγείται πενταετής άδεια παραμονής σε άτομα που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 σε ελληνικά ακίνητα. Οι άδειες που δόθηκαν σχεδόν διπλασιάστηκαν πέρυσι φτάνοντας τις σε 2.767, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Ασύλου και Μετανάστευσης. Το 2021 οι αιτήσεις έφτασαν τις 1525.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι αιτούντες ήταν Κινέζοι, ενώ σήμερα αναδύεται μια νέα αγορά επενδυτών: οι πλούσιοι Αμερικανοί.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Τουρισμού επισημαίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, μια χώρα με χαμηλό κόστος ζωής και αναρίθμητα γεωγραφικά, κλιματικά και επενδυτικά πλεονεκτήματα. Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται από το δημοσίευμα η προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει την αγορά ακινήτων, με επίκεντρο την προστασία των νέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ