Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των Η.Π.Α.: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

 Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των Η.Π.Α.: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση προσιτών τιμών για τους καταναλωτές

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, Laura Lochman.
Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα αποφασιστικά βήματα της χώρας προς την πράσινη μετάβαση.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση προσιτών τιμών για τους καταναλωτές αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης, με την επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου.
Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ανέπτυξε τη στρατηγική αύξησης των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB αλλά και ο νέος αγωγός φυσικού αερίου με τη Βόρεια Μακεδονία, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα. Τέλος, αναφέρθηκε στις εμβληματικές «πράσινες» διασυνδέσεις, όπως αυτή με την Αίγυπτο.
Από την πλευρά της, η κ. Lochman δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ, παράλληλα, επισήμανε τον κομβικό ρόλο της χώρας ως πυλώνα ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ