Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε η δεύτερη δόση για την Ελλάδα ύψους 3,6 δισ ευρώ

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε η δεύτερη δόση για την Ελλάδα ύψους 3,6 δισ ευρώ

Τα συνολικά κεφαλαία προς τη χώρα έχουν ανέλθει μέχρι τώρα στα 11 δισ. ευρώ.

Εγκρίθηκε η δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα ύψους 3,6 δισ. ευρώ ανεβάζοντας τα συνολικά κεφαλαία προς τη χώρα μέχρι τώρα στα 11 δισ. ευρώ.

Με αφορμή την έγκριση της δεύτερης πληρωμής από το ΤΑΑ, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Το 2023 ξεκινάει με μία εξαιρετικά θετική είδηση για την ελληνική οικονομία. Με τη δεύτερη πληρωμή, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι πόροι που εισρέουν στη χώρα μας από αυτό το πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ.

Είναι μία σημαντική ανάσα ρευστότητας, δεδομένου του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία. Το γεγονός ότι τα χρήματα των δανείων έρχονται πολλούς μήνες νωρίτερα, έχει και αξιόλογο δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το εξαιρετικά πετυχημένο πρόγραμμα.

Το «Ελλάδα 2.0» αποδίδει καρπούς, με την υλοποίησή του να οδηγεί σε ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο οικονομικό μοντέλο, σε ένα πιο ανθεκτικό δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του Κράτους, που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ