Η ΕΚΤ αυξάνει τον κεφαλαιακό φραγμό της Deutsche Bank

Η ΕΚΤ αυξάνει τον κεφαλαιακό φραγμό της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank AG, επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, καθώς η κύρια ρυθμιστική αρχή της ωθεί τους δανειστές να ανακαλέσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην επικερδή δραστηριότητα της μοχλευμένης χρηματοδότησης.

Ο γερμανικός δανειστής πρέπει να κατέχει κεφάλαιο κοινών μετοχών κατηγορίας 1 ισοδύναμο με το 10,55% των σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο περιουσιακών στοιχείων του φέτος, από 10,43% στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η εταιρεία έχει ήδη υπερβεί την απαίτηση με μεγάλη διαφορά, με δείκτη 13,33% στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

«Η αύξηση οφείλεται στη νέα ξεχωριστή αξιολόγηση της ΕΚΤ για τους κινδύνους που απορρέουν από μοχλευμένες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε η Deutsche Bank.

Το Bloomberg ανέφερε τον Νοέμβριο ότι η γερμανική τράπεζα και η BNP Paribas SA ήταν μεταξύ των δανειστών που αντιμετώπιζαν αυξανόμενες κεφαλαιακές επιβαρύνσεις που σχετίζονται με μοχλευμένα δάνεια. Η ΕΚΤ έχει πει ότι ορισμένοι δανειστές δεν αντιλαμβάνονται σωστά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση υπερχρεωμένων εταιρειών, όπως αυτές που εξαγοράζονται από εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, έκανε πίσω, λέγοντας ότι η εταιρεία του δεν χρειάζεται προειδοποιήσεις από τη ρυθμιστική αρχή της για να περιορίσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει στα μοχλευμένα δάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ