Ο Ερντογάν συζητά πιθανή επέκταση του διαδρόμου σιτηρών

Ο Ερντογάν συζητά πιθανή επέκταση του διαδρόμου σιτηρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τρόπους επέκτασης μιας συμφωνίας για τη διασφάλιση των παγκόσμιων αποστολών σιτηρών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δήλωση της προεδρίας της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι διαφορετικά αγαθά και προϊόντα διατροφής μπορούν να συμπεριληφθούν στον διάδρομο σιτηρών. Ο Ερντογάν βοήθησε να μεσολαβήσει η αρχική συμφωνία για να διασφαλιστεί η συνέχιση των ροών σιτηρών και φυτικών ελαίων από την Ουκρανία εν μέσω του πολέμου.

Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τους διμερείς δεσμούς και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν προέτρεψε τον Πούτιν να τηρήσει τις υποσχέσεις του να ωθήσει τους αυτονομιστές Κούρδους μαχητές στη Συρία, που θεωρείται θανάσιμη απειλή από την Τουρκία, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Ξεχωριστά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «συνέχισε τον διάλογο» με τον Ερντογάν, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter το απόγευμα της Κυριακής. Οι δυο τους συζήτησαν «περαιτέρω εργασίες και πιθανή επέκταση του διαδρόμου σιτηρών», σύμφωνα με το tweet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ