ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών προκαλούν πτώση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Η επιστροφή των Ρεπουμπλικάνων πιο υποτονική από ότι ήλπιζαν οι επενδυτές Τα κρυπτονομίσματα υποχωρούν καθώς το bitcoin πέφτει κάτω από τα 18.000 δολάρια

ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών προκαλούν πτώση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των δεικτών μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές κατέληξαν σε μια μικτή ετυμηγορία, αμφισβητώντας τις προσδοκίες για μια μεγάή νίκη των Ρεπουμπλικάνων και ένα αδιέξοδο του Κογκρέσου.

Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου στους δείκτες Nasdaq 100 και S&P 500 υποχώρησαν τουλάχιστον 0,3% ο καθένας, μία ημέρα αφότου οι αμερικανικές μετοχές περιόρισαν ένα τριήμερο ράλι. Ο δείκτης αναφοράς μετοχών της Ευρώπης επέκτεινε τις ζημίες. Ένα selloff στα κρυπτονομίσματα επιδεινώθηκε, στέλνοντας το Bitcoin προς τη μεγαλύτερη τετραήμερη πτώση από τον Ιούνιο. Τα δημόσια ταμεία υποχώρησαν και το δολάριο διέγραψε τις απώλειες. Το πετρέλαιο διολίσθησε σε μια υποτονική προοπτική ζήτησης από την Κίνα.

Οι επενδυτές μετοχών και ομολόγων ελπίζουν σε μια επιστροφή των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, με το καλύτερο αποτέλεσμα να θεωρείται ο έλεγχος του GOP τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας. Οι ταύροι του δολαρίου, από την άλλη πλευρά, επεδίωξαν να συνεχιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος και στα δύο σώματα. Οι τάσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν μια μικτή ετυμηγορία, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για ράλι ή αποφασιστικό selloff.

«Ο στόχος των Ρεπουμπλικάνων για τον έλεγχο και των δύο σωμάτων κρέμεται από μια κλωστή», έγραψε σε σημείωμά του ο Chris Beauchamp, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην IG Group στο Λονδίνο. «Μια διχασμένη Βουλή μπορεί να σημαίνει ότι οι κομματικές μάχες για τις δαπάνες και το ανώτατο όριο του χρέους δεν είναι τόσο δραματικές ή βιτριολικές, αλλά αυτό είναι απίθανο να φωτίσει σημαντικά τις προοπτικές της πολιτικής. Αντίθετα, η εστίαση πιθανότατα θα επιστρέψει στην Federal Reserve και την αμερικανική οικονομία».

Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν στην προσπάθειά τους να πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, αλλά πολλές από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις δεν έχουν ακόμη συγκληθεί. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι γνωστό για ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες εάν τα αποτελέσματα είναι τόσο κοντά όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και εάν οι ηττημένοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα.

Η αισιοδοξία για τις μετοχές ενισχύθηκε από ένα ιστορικό ισχυρών επιδόσεων μετά τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι μετοχές τείνουν να ανθίζουν σε περιόδους που η κυβέρνηση είναι περιορισμένη και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη, ελέγχοντας τις πολιτικές των Δημοκρατικών.

Τα δημόσια ταμεία υποχώρησαν σε όλη την καμπύλη, με την απόδοση του 10ετούς να προσθέτει 2 μονάδες βάσης. Τα κρατικά ομόλογα στην Ευρώπη περιόρισαν τα κέρδη τους.

Οι μετοχές των Κινέζων Κατασκευαστών, σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα σε οκτώ μήνες, καθώς μια ρυθμιστική αρχή επέκτεινε τη χρηματοδοτική στήριξη για τον τομέα, αντισταθμίζοντας την αδυναμία σε ευρύτερους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ