Τα «γυρίζει» η Gazprom: «Σταμάτησε η διαρροή - Εφικτή η επανέναρξη διοχέτευσης φυσικού αερίου»

Τα «γυρίζει» η Gazprom: «Σταμάτησε η διαρροή - Εφικτή η επανέναρξη διοχέτευσης φυσικού αερίου»

Τι συμβαίνει με τους αγωγούς Nord Stream

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταμάτησε η διαρροή φυσικού αερίου από τις τρεις κατεστραμμένες γραμμές στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική, και ότι ενδέχεται να είναι δυνατή η επανέναρξη της διοχέτευσης μέσω της εναπομείνουσας ενιαίας γραμμής.

Σε ανακοίνωσή της η Gazprom αναφέρει ότι η πίεση στις τρεις γραμμές έχει σταθεροποιηθεί, και ότι εργάζεται για τη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων.

«Εάν ληφθεί απόφαση να ξεκινήσουν οι παραδόσεις μέσω της γραμμής Β του Nord Stream 2, το φυσικό αέριο θα διοχετεύεται στον αγωγό αφού ελεγχθεί και επαληθευτεί η ακεραιότητα του συστήματος από τις εποπτικές αρχές», ανέφερε η ρωσική εταιρεία.

Τις κατηγορίες του για «ίχνη» που δείχνουν πως η Δύση «έπαιξε ρόλο» στo σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream επανέλαβε στο μεταξύ ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η Ρωσία συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία σχετικά με τη δολιοφθορά κατά των Nord Stream, αλλά ορισμένα ‘έμμεσα δεδομένα’ δείχνουν ένα δυτικό ίχνος» ανέφερε ο αρχικατάσκοπος του Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του κανάλι Rossiya-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ