Χρ. Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών για το εάν θα υπάρξει ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο.

"Δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση σχετικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FΜ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως "η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα για τα νομικά πρόσωπα που εξετάζει η ΑΑΔΕ. Έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατ.".

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η εικόνα είναι εξαιρετικά δύσκολη και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνας που έχει χτίσει.

"Χτίσαμε γραμμή άμυνας με τις μειώσεις φόρων που θα επιδιώξουμε να επεκτείνουμε. Παράδειγμα η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους", τόνισε και πρόσθεσε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων" ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Για το αν θα υπάρξει ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, σημείωσε πως αυτό θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Για πιθανή νέα ενίσχυση στην αγορά των καυσίμων ο κ. Σταϊκούρας είπε: "Εξαρτάται από το ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Αν χρειαστούν υψηλότερες επιδοτήσεις εκεί, τότε περιορίζονται οι δυνατότητες για άλλες ενέργειες".

"Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε εικόνα του δημοσιονομικού χώρου μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ στις 7 Σεπτεμβρίου για το ύψος του ΑΕΠ β’ τριμήνου. Πρέπει να δούμε και την εκτίμηση για τις τιμές ενέργειας το επόμενο τρίμηνο", συμπλήρωσε. "Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια εκεί. Έτσι περιορίζονται άλλες επιλογές" εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ