Κρατάει τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Κρατάει τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Εύθραυστες ισορροπίες διαμορφώνονται στα κρυπτονομίσματα και κυρίως στο Bitcoin.

Πάνω από τα 20.000 δολάρια παραμένει τα τελευταία 24ωρα η ισοτιμία του Bitcoin, το οποίο νωρίτερα τον Ιούνιο είχε πέσει ως και στα 17.600 δολάρια.

Οι ισορροπίες στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα περιγράφονται ως εύθραυστες με τους επενδυτές και τους αναλυτές να έχουν τα βλέμματα στραμμένα αφενός στις κεντρικές τράπεζες και αφετέρου στην πορεία παραδοσιακών επενδύσεων όπως τα ομόλογα και οι μετοχές.

Οι αναλυτές του DailyForex υπολογίζουν πως αν η ισοτιμία περάσει πάνω από τα 21.888 δολάρια είναι πιθανό να ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία για το Bitcoin έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Στον αντίποδα, οι πιέσεις των πωλητών αναμένεται να παραμείνουν για ένα διάστημα, ενώ η έντονη μεταβλητότητα του τελευταίου μήνα αποθαρρύνει την είσοδο νέων επενδυτών, όπως φαίνεται από τη μείωση στον αριθμό των νέων Bitcoin λογαριασμών που ανοίγονται ανά τον κόσμο. Οι απαισιόδοξοι υπενθυμίζουν πως ο Ιούλιος που είναι προ των πυλών θα φέρει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ μετά από πάρα πολλά χρόνια με επιπτώσεις και στις ισοτιμίες των κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ