Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Τα σημαντικότερα ζητήματα και προκλήσεις για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο “New Realities”, που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από Τετάρτη 6 έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, 2022

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας. Πολλά οικοσυστήματα βρίσκονται στο σημείο χωρίς επιστροφή – τώρα. Η ανεξέλεγκτη ρύπανση από άνθρακα αναγκάζει τους πιο ευάλωτους του κόσμου σε έναν αργό βάδισμα προς την καταστροφή – τώρα.
Τα σημαντικότερα ζητήματα και προκλήσεις για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο “New Realities”, που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από Τετάρτη 6 έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ζητήματα όπως η πολιτιστική διάσταση της Πράσινης Συμφωνίας, τα αποτελέσματα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) και τι να περιμένουμε από την COP27, οι επιπτώσεις της πανδημίας στο θαλάσσιο περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα λάβουν μέρος είναι η Tatiana Valovaya, Γενική Διευθύντρια στα Ηνωμένα Έθνη, η Patricia Espinosa Εκτελεστική Γραμματέας στον ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, για την Κρατική Βοήθεια και την Ανάκαμψη από Φυσικές Καταστροφές, ο David Moran Περιφερειακός Πρέσβης της COP26, ο κ. Kwasi Kwarteng Υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, η κ. Kadri Simson, Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, ο Χρήστος Ζερεφός Γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, η Sophie Godin-Beekmann, Διευθύντρια Έρευνας CNRS, ο Petteri Taalas Γενικός Γραμματέας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, ο Κώστας Συνολάκης Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας & Γεωδυναμικής, η Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Maria Fernanda Espinosa μέλος του Nizami Ganjavi International Center, ο Μιχαήλ Σκούλλος, Ομότιμος Καθ., Εργ. Περιβαλλοντικής Χημείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Α.Ε, ο Nik Gowing Ιδρυτής του Thinking the Unthinkable, ο Δημήτρης Καραβέλλας Διευθυντής στην WWF Ελλάς, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος, Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής, ο Κωνσταντίνος Αραβόσης, Γενικός Γραμματέας Δασών στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής EPLO στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Naser Nuredini Υπουργός Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας, ο Γιώργος Κρεμλής Κύριος Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, για την Ενέργεια, το Κλίμα, το Περιβάλλον και την Κυκλική Οικονομία, η Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών στη diaNEOsis, ο Νίκος Τσάφος, Πρόεδρος, Ενέργεια & Γεωπολιτική, Πρόγραμμα Ενεργειακής Ασφάλειας & Κλιματικής Αλλαγής, CSIS.
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 750 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ