Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022

Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022

Για μειώσεις φόρων, καθώς και για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Στα οικονομικά δεδομένα που θα φέρει ο κρατικός προϋπολογιμός για το 2022, αναφέρθηκε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, ενώ αντιθέτως θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση. «Μέχρι τα τέλη γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, τονίζοντας ότι τον Μάρτιο του 22 θα μπουν οι αντικειμενικές, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και παράλληα υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα δόσεις.«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε ο ίδιος.

Πηγή: Σκάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ