Νέα βουτιά για το Bitcoin

Νέα βουτιά για το Bitcoin

Το Bitcoin βρέθηκε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 22 Ιουνίου και υποχώρησε για λίγο κάτω από τα 30.000 δολάρια

Κάτω από τις 30.000 δολάρια υποχώρησε και πάλι το Bitcoin, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλείς τοποθετήσεις και επιστρέφουν σε παραδοσιακά «καταφύγια», βλέποντας με ανησυχία την νέα ανάκαμψη της πανδημίας του κορωνοϊού. και υπολογίζεται ότι εξανεμίστηκαν 100 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Coindesk, το Bitcoin υποχώρησε κατά 6% και το XRP κατά 10%.

Στην πτώση συνέβαλαν η γενικότερη αναστάτωση στις αγορές κεφαλαίου λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, αλλά και οι νέοι περιορισμοί στην Κίνα όπου και άλλες επαρχίες της χώρας απαγόρευσαν την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως το Bitcoin μπορεί να έχει διακυμάνσεις στην περιοχή των 20.000 - 40.000 δολαρίων, αλλά δεν λείπουν και οι πιο απαισιόδοξοι που βλέπουν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να κινείται ακόμη πιο χαμηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ