Συνέδριο για την κυκλική οικονομία και την «πράσινη» ενέργεια

Συνέδριο για την κυκλική οικονομία και την «πράσινη» ενέργεια

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) και του Πράσινου Ταμείου

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Circular Economy forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Palladian Conferences σε υβριδική μορφή την Τετάρτη 23 Ιουνίου (ώρα έναρξης 14:30).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) και του Πράσινου Ταμείου.
Τα θέματα που αφορούν στην κυκλική οικονομία και στην «πράσινη» ανάπτυξη είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαβούλευση του νομοσχεδίου «Νέο Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για την Κυκλική Οικονομία – Οδικός Χάρτης», επαναφέροντας το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Μακροπρόθεσμα, η κυκλική οικονομία ενδυναμώνει την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ανοίγει το δρόμο σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αυτό ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων κυκλικής οικονομίας, τα οποία συμβάλουν στην καινοτομία.
Επιπρόσθετα, η υιοθέτηση νέων κυκλικών μοντέλων, συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων της ΕΕ, υποστηρίζει την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, οδηγεί στην καλύτερη χρήση των πρώτων υλών, των προϊόντων αλλά και στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

Θεματικές Ενότητες:
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Κυκλική οικονομία και πράσινη ανάπτυξη
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: Κυκλική οικονομία & εφαρμογή από τις επιχειρήσεις στην πράξη

Ομιλητές:
Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Θεοδώρα Αντωνακάκη, Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Κλίματος και Βιωσιμότητας, Επιστημονική Γραμματέας της ΕΜΕΚΑ Τράπεζας της Ελλάδος
Κιάρα Κόντη, Director, Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης, EY Ελλάδος
Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) & Πρόεδρος της IMERYS Greece S.A. & IMERYS Bauxites Greece S.A.
Ασπασία Μάλλιου, Φορολογικός εταίρος της «ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΒΕΚΡΗΣ», εκδότης του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»
Νίκος Μπογονικολός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Άρατος - Επίτιμος Διδάκτωρ της National Academy of Management, Ουκρανία
Νικόλαος Κ. Νεζερίτης, Διεύθυνση Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων, Alpha Bank
Νεκτάριος Νώτης, Founder-CEO, Notice Content and Services (FnB Daily - BnB Daily)
Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥ Ελλάδος
Σόνια Χαϊμαντά, Δημοσιογράφος, Διδάσκουσα στο τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ, Πράσινο Ταμείο
Διονύσης Χιόνης, Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ