Χειρόφρενο στις συγκοινωνίες - 24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ

Χειρόφρενο στις συγκοινωνίες - 24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα και για όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετακινώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν και τα πλοία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:30 ως τις 15:30 έχει κηρύξει και η ομοσπονδία των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας, σήμερα Πέμπτη από τις 10:00 έως 13:00, που πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ