Ακίνητα: Διπλές αποζημιώσεις πριν το Πάσχα στους ιδιοκτήτες που υπέστησαν «κούρεμα»

Ακίνητα: Διπλές αποζημιώσεις πριν το Πάσχα στους ιδιοκτήτες που υπέστησαν «κούρεμα»

Διπλή καταβολή αποζημιώσεων μέσα στον Απρίλιο δρομολογεί η κυβέρνηση – Χρ. Σταϊκούρας: Πριν το Πάσχα και οι αποζημιώσεις του Φεβρουαρίου και οι αποζημιώσεις του Μαρτίου (Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για την απαλλαγή ενοικίου τον Μάρτιο)– Οι διορθώσεις των λαθών, οι προθεσμίες για τις δηλώσεις COVID και τα χρονοδιαγράμματα.

«Δρομολογούμε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την καταβολή διπλής αποζημίωσης στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, χωρίς δήλωση για τον τελευταίο μήνα» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Βάσει αυτής της δήλωσης, στην ΑΑΔΕ έχουν δρομολογήσει τα εξής:

  1. Για τα κουρέματα του Φεβρουαρίου, η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων COVID ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει το αργότερο έως τις 15/04
  2. Για τα κουρέματα Μαρτίου, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου. Πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις σε όσους σπεύσουν να κάνουν τις δηλώσεις COVID από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Γενικότερα, αναμένεται ότι η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα είναι πιο βραχεία σε σχέση με την αντίστοιχη του Μαρτίου (ένας ολόκληρος μήνας)

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί και το ποιοι θα έχουν το δικαίωμα κουρέματος ενοικίου για τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Μισθωτήρια ακινήτων: Για ποιους θα ισχύσει υποχρεωτική παράταση

Αποζημιώσεις ενοικίων: Τι ισχύει σε διάφορες περιπτώσεις συναλλαγών ιδιοκτητών-ενοικιαστών

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για την απαλλαγή ενοικίου τον Μάρτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ