Πάνω από τα δέκα δολάρια το πετρέλαιο

Πάνω από τα δέκα δολάρια το πετρέλαιο

Σε χαμηλά επίπεδα αλλά χωρίς να επαναλαμβάνονται οι ακρότητες της Δευτέρας διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου.

Οι τιμές για τις παραδόσεις αργού τον Ιούνιο διαμορφώνονταν πριν από λίγο στα 11,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε κυλήσει σε μονοψήφιο αριθμό και στην περιοχή των 7 δολαρίων.

Πτωτικά κινήθηκε και το μπρεντ με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 19,93 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα τα συμβόλαια για τον Ιούλιο διαπραγματεύονται στα 18 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Μαϊου, τα οποία τη Δευτέρα κατέγραψαν το ιστορικό χαμηλό των -37,63 δολαρίων έκλεισαν στα 10,01 δολάρια.

Πολλοί αναλυτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία του «μαύρου χρυσού» επισημαίνοντας πως η χωρητικότητα των μονάδων αποθήκευσης εξαντλείται, ελλείψει ζήτησης που θα μπορούσε να απορροφήσει τα σημερινά αποθέματα. Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας εξέφρασε την εκτίμηση πως η ημερήσια ζήτηση τον Απρίλιο διαμορφώθηκε σε χαμηλό 25ετίας και η περίοδος έως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να είναι γεμάτη αναταράξεις. Παρέμβαση έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών να διαμορφώσουν ένα σχέδιο στήριξης της αμερικανικής πετρελαιοβιομηχανίας με στόχο την προστασία των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΦΙΑ από τον... Μάρτιο

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και φέρνει την εκκαθάρισή του αρκετά νωρίτερα μέσα…