Μικρή πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Τι λένε οι Έλληνες βενζινοπώλες μετά το ράλι που προκάλεσε το χτύπημα στη Σαουδική Αραβία

Μικρή πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παρουσίασαν χθες τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δεκαετιών μετά το πλήγμα που κατάφεραν στις μονάδες παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Ωστόσο νωρίτερα σήμερα η τιμή του μπρεντ υποχώρησε κατά 1%, εξέλιξη που δείχνει πως οι αγορές τηρούν τώρα στάση αναμονής. Η τιμή του αργού διαμορφώνεται σήμερα στα 62 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται στην περιοχή των 68 δολαρίων.

Οι βενζινοπώλες στην Ελλάδα προειδοποιούν πως το κόστος του καυσίμου στην αντλία θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα στην περίπτωση που η τιμή του βαρελιού διαμορφωθεί στην περιοχή των 70 δολαρίων. Ωστόσο ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης εμφανίστηκε συγκρατημένος και με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 σχολίασε πως είναι παρακινδυνεμένο να ειπωθεί αν τελικά θα υπάρξει αύξηση στις τιμές των καυσίμων.


Η Σαουδική Αραβία θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να αποκαταστήσει τη λειτουργία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ και διεμήνυσε πως η χώρα του δεν χρειάζεται το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.

Το Ιράν αρνείται κάθε εμπλοκή στο χτύπημα, ωστόσο οι Αμερικανοί υπονοούν σαφώς πως πίσω από τη θεαματική επιχείρηση βρίσκεται η Τεχεράνη. “Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον υπαίτιο” δήλωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να απαντήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ