Υποσχέσεις Τσίπρα για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Υποσχέσεις Τσίπρα για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Στις μειώσεις ΦΠΑ που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2020 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα επισήμανε τον ρόλο του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, σημείωσε πως πρόσφατα η κυβέρνηση νομοθέτησε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και πως από το 2020 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στο 11%. "Τώρα, τα μέτρα ελάφρυνσης στη φορολογία έχουν την εξής ποιοτική διαφορά: όλες οι προηγούμενες ελαφρύνσεις ήταν όχι από το πλεόνασμα αλλά από το έλλειμμα. Τώρα είναι για πρώτη φορά από το πλεόνασμα –με τις θυσίες πάντα του ελληνικού λαού. Επιπλέον έχουμε την πολυτέλεια μετά από 10 χρόνια να συζητάμε σε μία προεκλογική περίοδο χωρίς τον βαρύ καταναγκασμό των μνημονίων και συζητάμε ο καθένας για το δικό του σχέδιο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης πως οι επιχειρήσεις του τουρισμού θα ωφεληθούν και από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, ενώ αναφέρθηκε στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί επί της παρούσας κυβέρνησης στους οδικούς άξονες και τον σιδηρόδρομο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις όπου σημείωσε πως η διενέργεια των βουλευτικών εκλογών δεν θα επηρεάσει την τουριστική περιόδου και παράλληλα εξήρε τις προσπάθειες του κλάδου και του υπουργείου Τουρισμού που είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί το 2018 ρεκόρ με αφίξεις περισσότερων από 33 εκατ. τουριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ