Ποδαρικό στο 2019 με έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Ποδαρικό στο 2019 με έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενέκρινε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας.

Η κύρωση σηματοδοτεί και την έναρξη των έργων για την κατασκευή του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που είναι γνωστός και ως Ε65, για τη σύνδεσή του με τον κάθετο άξονα της Αθηνών-Λαμίας. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους και εκτιμάται πως θα απασχολήσουν περίπου 1.000 εργαζόμενους.

Σήμερα από τα 120 χλμ. που προβλεπόταν να έχει ο αυτοκινητόδρομος, λειτουργεί μόνο τμήμα 79 χλμ μεταξύ Ξυνιάδας και Τρικάλων. Το νότιο τμήμα μήκους 32 χλμ εκτείνεται από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα και η ολοκλήρωση της κατασκευής του προσδιορίζεται για το 2022, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 306 εκατ. ευρώ.

Για την ολοκλήρωση του Ε65 απομένει το βόρειο τμήμα μεταξύ Τρικάλων και Εγνατίας στην περιοχή των Γρεβενών για το οποίο υπάρχει διαπραγμάτευση σε εξέλιξη μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ