Μάρδας: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους

Μάρδας: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, καθώς έχει μια σαφώς πληρέστερη εικόνα από ό,τι έχουμε εμείς, ο οποίος είπε ότι πεποίθηση μου είναι ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία συμφωνία. Ως εκ τούτου, για να πει κάτι τέτοιο, ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι έχει ένα σύνολο ενδείξεων που οδηγούν στη συμφωνία. Εμείς εδώ, ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είμαστε το γραφείο υποστήριξης. Ό,τι στοιχεία χρειάζονται οι διαπραγματευτές τα έχουν.

Εμείς θέλουμε να αισθάνονται άνετα όσοι συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε κενό.

Αυτό το επιτυγχάνουμε, δεν έχουμε κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους των θεσμών για κάτι που ζήτησαν και δεν το δώσαμε.

Αυτοί που γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, που είναι ο κ. Τσακαλώτος και όλη αυτή η ομάδα που ανεβοκατεβαίνει στις Βρυξέλλες», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Μάρδας.

Ερωτηθείς για το εάν αυτή η συμφωνία θα είναι ένα μνημόνιο ο κ.Μάρδας τόνισε ότι οδηγούμαστε σε κάτι διαφορετικό.

«Υπάρχει ένα συμβολισμός στην όλη ιστορία. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Έχουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση εδώ και 3-3,5 μήνες που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγινε μία ''σκληρή'' διαπραγμάτευση.

Ως εκ τούτου, έχοντας υπόψιν ότι κάποια δεδομένα διαφέρουν, δεν είναι δυνατόν η διαφορά αυτών των δεδομένων να μου δώσει τον ίδιο τίτλο.

Δεν μπορεί να έχουμε "σκοτωθεί", να έχουμε "λιώσει” και δεν μπορεί σε ό,τι αφορά τον συμβολισμό της ιστορίας να πούμε ότι οδηγούμαστε σε νέο μνημόνιο.

Σαφώς οδηγούμαστε σε κάτι διαφορετικό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

«Θα δούμε το αποτέλεσμα και μετά από εκεί και πέρα θα κρίνουμε τι θα γινόταν, τι έγινε και θα δούμε κατά πόσον αυτό το οποίο θα βιώσουμε είναι ένα νέο μνημόνιο της μορφής που θέλει να δώσει η αντιπολίτευση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας, μιας διαπραγμάτευσης σκληρής που είναι εύλογο ότι θα οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό.

Αυτό που έγινε στον τόπο αυτήν την περίοδο δεν το έχουμε ζήσει τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Τέτοια μορφής διαπραγμάτευσης δεν έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Κρατούσαν οι διαπραγματεύσεις ένα δεκαήμερο και τελειώναμε» τόνισε ο κ.Μάρδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ