Βρετανικό ΥΠΕΞ στους τουρίστες: Κλείνουν τα ATM στην Ελλάδα - Πάρτε μαζί σας μετρητά

Βρετανικό ΥΠΕΞ στους τουρίστες: Κλείνουν τα ATM στην Ελλάδα - Πάρτε μαζί σας μετρητά
«Όσοι Βρετανοί σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα το προσεχές διάστημα καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ευρώ σε μετρητά (χαρτονομίσματα και κέρματα) σε περίπτωση που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ξεμείνουν από χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρευστό τα μηχανήματα ανάληψης (ΑΤΜ)».

Αυτό συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει τη μεσογειακή χώρα για τις διακοπές τουςτο αρμόδιο τμήμα του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.

Ο Bob Atkinson, του Travelsupermarket.com, πιστεύει ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που συνέβη και στην Κύπρο το 2013, όταν οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις και κάποια καταστήματα και εστιατόρια σταμάτησαν να δέχονται πιστωτικές κάρτες.

«Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχετε το νου σας στις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση σε έναν συνδυασμό από διαφορετικές επιλογές πληρωμής», σημειώνει ο Atkinson.

Ωστόσο, ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε την βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ