Σύμβουλος της Μέρκελ μιλάει για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα

Σύμβουλος της Μέρκελ μιλάει για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα
  Λίγες μόνο ώρες μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor´s, το Οικονομικό Συμβούλιο του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ζητά ανοιχτή συζήτηση στην ευρωζώνη γύρω από ένα σχέδιο β΄ για την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild o πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου Κουρτ Λάουκ τόνισε ότι «στην ευρωζώνη επιβάλλεται να γίνει το ταχύτερο δυνατό μια συζήτηση αναφορικά με ένα σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα, είτε πρόκειται για Grexit, είτε για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, είτε για έναν άλλο δρόμο».

Ταυτόχρονα ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προειδοποίησε για νέα οικονομική στήριξη της Ελλάδας: «Στο μεταξύ ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά το προηγούμενο που δημιουργεί η χώρα μέσα στην ευρωζώνη». Σε καμία περίπτωση η λύση του ελληνικού ζητήματος δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων ή τη διαγραφή των τόκων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ