Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για την τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα

Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για την τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα
Παρά τον άστατο καιρό και τις χαμηλές θερμοκρασίες ενόψει του Πάσχα, το τουριστικό ρεύμα κινήθηκε ανοδικά αυτή τη περίοδο.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Κελαϊδίτη, διευθύνων σύμβουλος της Passepartout tours – cruises και μέλος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HATTA), μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο κατά μέσο όρο "τρέχουν" με άνοδο 10%.

Εκθέτοντας στοιχεία που συνέλεξε από τα μέλη του Hatta, ο κύριος Κελαϊδίτηςεκτίμησε ότι στην Αθήνα η άνοδος είναι λίγο μεγαλύτερη. Ο προορισμός της Αθήνας, ανάφερε ο κ. Κελαϊδίτης, έγινε πόλος έλξης φοιτητών από σχολές του εξωτερικού που οι διακοπές τους συνέπεσαν με το καθολικό Πάσχα δίνοντας έτσι την εικόνα μιας "ζωντανής" πόλης

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια τουριστική κίνηση, εκτιμάται ότι αυτή θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα με τάσεις ανοδικές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν για διακοπές του Πάσχα τους ορεινούς προορισμούς. Ναύπακτος, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα παίρνουν τα ηνία από τους υπόλοιπους προορισμούς, με τις πληρότητες αυτών να κινούνται περίπου στο 80%.

Στα ίδια επίπεδα και οι πληρότητες για Καλαμάτα και νότιο Πελοπόννησο. Οι νησιωτικοί προορισμοί, ελέω καιρικών συνθηκών, δε θα αγγίξουν τις πληρότητες του παρελθόντος. Ωστόσο Μύκονος και Σαντορίνη, τονίστηκε ότι θα κινηθούν περίπου στο 70%.

Παραμένοντας στις νησιωτικές περιοχές, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, είχε τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η περίοδος του Πάσχα θα είναι πολύ καλή για τα νησιά του Ιονίου, απόρροια των αεροπορικών συνδέσεων με εταιρίες χαμηλού κόστους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ανακοινώθηκε η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε ο κ. Κελαϊδίτης, οι κρατήσεις Ελλήνων για τουριστικούς προορισμούς κινήθηκαν ανοδικά.

Σε κάθε περίπτωση οι μηχανές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να εκκινήσουν για τα "καλά" από τις αρχές Μαΐου με τη μαζική λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως έχει επισημανθεί από τους επαγγελματίες του κλάδου.