WSJ: Οι πιστωτές ζητούν από την Αθήνα περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων

WSJ: Οι πιστωτές ζητούν από την Αθήνα περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων
Περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων ζητούν οι πιστωτές από την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal το οποίο επικαλείται πηγές από ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δεν «βλέπουν»πιθανό να συνεδριάσει το Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου για να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal και συπληρώνει ότιοι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι τόσο λεπτομερείς, ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, καθιστώντας πιθανότερο ότι η Αθήνα θα χρειασθεί να περιμένει αρκετές ακόμη εβδομάδες για να λάβει την πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

Η εργασία σε τεχνικό επίπεδο, πρέπει να συνεχισθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ενώ οι συζητήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο ήταν σε φιλικό κλίμα, η δυσπιστία σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζει να σιγοβράζει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρεται σε δηλώσεις αξιωματούχων ότι οι ελληνικές προτάσεις ήταν περισσότερο μία συλλογή ιδεών και ότι θα χρειασθούν αρκετές ημέρες ακόμη για να αναπτυχθούν σε κάτι επαρκώς περιεκτικό και πειστικό, ώστε να υποβληθεί για έγκριση στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup).

'Αλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal σημειώνει ότι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία με τους θεσμούς που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, ακόμη και αν υπάρχουν σήμερα σημαντικές διαφορές. Οι αξιωματούχοι αυτοί σημειώνουν ότι υπάρχουν πάντοτε περισσότεροι τους ενός δρόμοι για την επίτευξη του ίδιου στόχου.

Αυτό, όμως, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο, προσθέτει η εφημερίδα, είναι ότι οι προτάσεις της Αθήνας πρέπει να αποτιμηθούν πλήρως από τους θεσμούς, να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα και να εφαρμοσθούν ορισμένες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει δυνατή η εκταμίευση κάποιας χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ