Σε χαμηλό έντεκα μηνών η τιμή του πετρελαίου

Σε χαμηλό έντεκα μηνών η τιμή του πετρελαίου
Σε χαμηλά έντεκα μηνών βρέθηκε η η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές μετά την ανακοίνωση στοιχείων περί μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και παράλληλα την γνωστοποίηση της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τοειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στις03:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώθηκε στα5,50 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά βρίσκεται υπό πίεση δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία έφτασε να παράγει 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα ANZ.

Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε μείωση 57 σεντς και διαμορφώθηκε στα 46,88 δολάρια το βαρέλι.

«Αναμένουμε η τιμή του αμερικανικού αργού να δεχθεί πιέσεις δεδομένου ότι καταγράφοντας αποθέματα 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους», σχολιάζει η εταιρεία παροχής συμβουλών στον τομέα της ενέργειας FGE.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, η πτώση της τιμής του πετρελαίου επιτρέπει στα διυλιστήρια να αυξήσουν τα έσοδά τους καθώς αγοράζουν φθηνά πετρέλαιο και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους κατά την παραγωγή βενζίνης ή καυσίμου για αεριωθούμενα.

«Η απότομη μείωση στην τιμή του αργού στο τέλος του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 και δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος ήταν ιδιαίτερα κρύος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ήταν καλά νέα για διυλιστήρια», συνεχίζει η εταιρεία FGE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ