Κομισιόν:Για την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα έρχονται στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια

Κομισιόν:Για την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα έρχονται στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια
Ο εκπροσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι ύστερα από συνεννόηση των κ. Γιούνκερ και Νταϊσελμπλουμ οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και «Θεσμών» θα γίνουν κατά βάση τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο θα πρέπει τεχνικά κλιμάκια να βρεθούν στην Αθήνα.

Στην άποψη αυτή φαίνεται πως παραμένουν ενστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία εκτιμά ότι όποτε απαιτείται στοιχεία θα μπορούν να αποστέλλονται στις Βρυξέλλες για να βοηθούν την προώθηση των διαπραγματεύσεων. Συνέρχεται σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με την ελληνική πλευρά να προσέρχεται με νέες προτάσεις την ώρα όμως που τα ταμεία του Δημοσίου στεγνώνουν από ρευστό.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε την νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων του Γ. Βαρουφάκη "χρήσιμη" για την διαδικασία εξειδίκευσης της πρώτης λίστας μέτρων τα οποία, όπως λέει, "θα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς". Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα FAZ επισήμανε ότι "μια επιστολή εδώ, μια επιστολή εκεί δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και πολύ".

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Allgemeine της Φραγκφούρτης, στην συνεδρίαση το Eurogroup θα ζητήσει – και πιθανότατα θα αποφασίσει - την επιστροφή στην Αθήνα των εκπροσώπων από τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς προκειμένου να ελέγξουν τη χρηματοδοτική ικανότητα της χώρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έπεσε σαν βόμβα η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή εκλογές, με κορυφαία πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις. Δεν είναι αυτή την ώρα στο τραπέζι της συζήτησης σε κυβερνητικό επίπεδο το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετημυγορία, είτε μέσω εκλογών είτε μέσω δημοψηφίσματος, διαμήνυσε το Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη:Μέρκελ:«Πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ