Γ.Βαρουφάκης:"Θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων προς ΔΝΤ και ΕΚΤ "

Γ.Βαρουφάκης:"Θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων προς ΔΝΤ και  ΕΚΤ "
Σύμφωνα με το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προβλέπει δύσκολη την αποπληρωμή των δόσεων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα δήλωσεστον Alpha Radio:"Δεν θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας για το δημόσιο τομέα. Αλλά σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο".

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι άμεσες. Μέχρι το Μάρτιο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια χρειάζεται 0,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τις πληρωμές τόκων τον Απρίλιο και περίπου 7,5 δισ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για την ωρίμανση ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και για περισσότερες πληρωμές τόκων.

Εντύπωση όμως προκάλεσαν τα όσα είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
"Από όλους τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, έχω μεγάλο σεβασμό για το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε", είπε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: "Όταν μιλάει, μου αρέσει να τον ακούω και να διαφωνώ μαζί του".

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι "υπήρχαν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη ιδιαίτερα ισχυρές που ήθελαν τη μετατροπή μας σε μια μορφή επαρχίας τύπου Κοσόβου. Το κλείσιμο των τραπεζών όχι μόνο τη μείωση των αναλήψεων. Ιδιαίτερα τοξικές δυνάμεις και ιδιαίτερα δυνατές τις οποίες όμως τις απομονώσαμε μέσα στο Eurogroup".

Διαβάστε ακόμη:Bloomberg:"Η Ευρώπη κάνει ένα διάλειμμα στην κρίση με την Ελλάδα,αλλά μόνο αυτό!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ