Δήλωση Χ. Γεωργιάδη: Στόχος της Κύπρου η έξοδος στις αγορές δύο φορές το 2015

Δήλωση Χ. Γεωργιάδη: Στόχος της Κύπρου η έξοδος στις αγορές δύο φορές το 2015
Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να βγει στις διεθνείς αγορές δύο φορές μέσα στο 2015, στο πλαίσιο της επιδίωξης για οριστική και βιώσιμη αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.


Ειδικότερα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, ενόψει της σημερινής κρίσιμης σύσκεψης του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιδίωξη είναι, η οικονομία να σταθεί στα πόδια της και ελεύθερα η Κύπρος να μπορεί ως κράτος να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της στις αγορές, χωρίς την εξάρτηση από την τρόικα. Επίσης, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια για θετικό, έστω και οριακό, ρυθμό ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, και ιδιαιτέρως της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μπορεί να λεχθεί ότι μεγάλοι οργανισμοί, όπως η "Deutsche Telecom", για την οποία έχει γίνει λόγος, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. «Μακάρι να δούμε σοβαρό ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές όπως είναι οι μεγάλοι πανευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση έδωσε εμπιστευτικά στοιχεία στην εταιρεία "Deutsche Telecom", σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ μέσω μελέτης που ο οργανισμός ανέθεσε σε θυγατρική εταιρεία του Γερμανικού Οργανισμού, είπε ότι η επίκριση είναι εντελώς αβάσιμη. Εξήγησε, ότι η μελέτη που ανατέθηκε στη θυγατρική εταιρεία της "Deutsche Telecom" δεν ήταν με κανένα τρόπο απόφαση της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της ΑΤΗΚ και αφορούσε τη δομή και τη διάρθρωση του προσωπικού της. Ανάλογη μελέτη για θέματα προσωπικού ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία και προ δεκαετίας, είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ