Goldman: Η πρόκριση της Εθνικής αλλάζει το κλίμα στην οικονομία

Goldman: Η πρόκριση της Εθνικής αλλάζει το κλίμα στην οικονομία
"Σανίδα σωτηρίας" για την οικονομία μας χαρακτηρίζεται η χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδας και η πρόκρισή της στους 16 του Μουντιάλ, καθώς προσεγγίζει ήδη το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και τουριστών για την χώρα μας, όπως αναφέρει η Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs σχολιάζει ότι η πρόκριση της Ελλάδας στους 16 ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλους αφού τα ποσοστά επιτυχίας της χθεσινής νίκης ήταν μόνο 28%. Συνεχίζει, λέγοντας ότι το γεγονός αυτό θεωρείται σωτήριο για την χώρας μας μιας και η χθεσινή νίκη της Ελλάδας μπορεί να φέρει ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλή απόδοση της Εθνικής έχει επιφέρει ήδη ένα θετικό κλίμα στην χώρα και ενισχύει τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας μας. Μια ιστορική αναδρομή στην οικονομική κατάσταση της χώρας ως το 2009 μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει συνολική απώλεια του ονομαστικού ΑΕΠ 25%, ποσοστό αρκετά υψηλό με το μεγαλύτερο μέρος των άνεργων να είναι οι νέοι.

Το 2014 αναμένεται να είναι μια χρονιά ανάπτυξης ύστερα από όλη αυτή την μακροσκελή ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος του τουρισμού το καλοκαίρι και τα έσοδα που θα φέρουν οι τουρίστες στις ελληνικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την καλή πορεία της Εθνικής μας, προμηνύουν το τέλος του φαύλου κύκλου της οικονομικής κρίσης δηλώνει αισιόδοξη η αμερικανική τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ