Επενδυτές κρυπτογράφησης:Aνάσα στην αγορά για την επίλυση των ποινικών ερευνών της Binance

  Επενδυτές κρυπτογράφησης:Aνάσα στην αγορά για την επίλυση των ποινικών ερευνών της Binance

Η αγορά έχει την προσδοκία ότι μια πληρωμή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν διαχειρήσιμη για την Binance

Οι επενδυτές κρυπτογράφησης καλωσόρισαν την προοπτική επίλυσης μιας μακροχρόνιας ποινικής έρευνας των ΗΠΑ για την Binance, εκτιμώντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει στο μεγάλο χρηματιστήριο να συνεχίσει να λειτουργεί θα εξαλείφει έναν κίνδυνο για την ευρύτερη αγορά.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) ζητά πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την Binance ως μέρος ενός προτεινόμενου ψηφίσματος για την έρευνά του, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Πηγή που γνωρίζει την έρευνα είπε στο Reuters ότι η έρευνα πλησιάζει στο τέλος της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανακοίνωση για το ψήφισμα ενδέχεται να έρθει στο τέλος αυτού του μήνα, ανέφερε το Bloomberg.

Το Bitcoin, την Τρίτη διαπραγματεύτηκε με πτώση περίπου 2,6%. Το εσωτερικό διακριτικό BNB της Binance, το τέταρτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, αναρριχήθηκε 4,6% την Τρίτη, προσθέτοντας κέρδη έως και 6% την προηγούμενη ημέρα.

Η αντίδραση της αγοράς αντανακλά την προσδοκία ότι μια πληρωμή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν διαχειρίσιμη για την Binance, είπαν τέσσερις επενδυτές κρυπτογράφησης και συμμετέχοντες στην αγορά. Ένας τέτοιος διακανονισμός θα επέτρεπε στην Binance να συνεχίσει να λειτουργεί, αποφεύγοντας το sell - off που πυροδοτήθηκε από οποιαδήποτε χαοτική χαλάρωση, είπαν δύο από τους ανθρώπους.

«Βλέπουμε αυτή την είδηση ως μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο Anatoly Crachilov, διευθύνων σύμβουλος της Nickel Digital Asset Management με έδρα το Λονδίνο, πελάτης της Binance.


Η ακριβής έκταση των ταμειακών αποθεμάτων της Binance είναι άγνωστη. Ως ιδιωτική εταιρεία, δεν αποκαλύπτει βασικές οικονομικές πληροφορίες, όπως έσοδα και κέρδη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη Binance και τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλό της Changpeng Zhao τουλάχιστον από το 2018 για πιθανές κατηγορίες, όπως συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος και παραβιάσεις ποινικών κυρώσεων, ανέφερε το Reuters πέρυσι.


Παρά το μειωμένο μερίδιο αγοράς φέτος, η Binance τον περασμένο μήνα ήλεγχε περίπου το ένα τρίτο των συναλλαγών κρυπτογράφησης και το ήμισυ των συναλλαγών παραγώγων, σύμφωνα με την CCData.

Η κατάστασή της αφήνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς για τους κινδύνους για την ευρύτερη αγορά από μια σειρά από ρυθμιστικούς και νομικούς πονοκεφάλους που αντιμετωπίζει η Binance.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και 6%, για παράδειγμα, μετά τη μήνυση των Binance και Zhao από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Ιούνιο για φερόμενη παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί χρεογράφων των ΗΠΑ. Η Binance αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της SEC.

Οποιαδήποτε επίλυση της έρευνας του DOJ θα αφαιρούσε τον κίνδυνο για την αγορά κρυπτονομισμάτων ξαφνικής κατάρρευσης της Binance, δήλωσε ο Sui Chung, Διευθύνων Σύμβουλος του παρόχου κρυπτογραφικών δεικτών CF Benchmarks.

Άλλοι επενδυτές ανέφεραν ότι ο προσωπικός πλούτος του Zhao επαρκούσε για την κάλυψη οποιουδήποτε διακανονισμού με το DOJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ