Bain Capital: Eπιδιώκει να συγκεντρώσει 4 δις. δολ για νέα παγκόσμια ταμεία ειδικών καταστάσεων

 Bain Capital: Eπιδιώκει να συγκεντρώσει 4 δις. δολ για νέα παγκόσμια ταμεία ειδικών καταστάσεων


Οι παγκόσμιες συμφωνίες εξαγοράς ανήλθαν σε 139 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, μειωμένες κατά 62% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους

 

Η Bain Capital επιδιώκει να συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα νέο παγκόσμιο "ταμείο ειδικών καταστάσεων" καθώς η αμερικανική εταιρεία βλέπει την ευκαιρία να εξαγοράσει επενδύσεις σε μετοχικά στοιχεία .
Η Bain Capital ξεκίνησε τη συγκέντρωση κεφαλαίων στις αρχές του έτους και έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο ταμείο, ανέφεραν οι πηγές σύμφωνα με το reuters
Η εταιρεία στοχεύει σε ένα οριστικό κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσαν οι πηγές.

Το 2020, η Bain Capital δημιούργησε ένα προηγούμενο παγκόσμιο ταμείο αφού εξασφάλισε δεσμεύσεις 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πρόγραμμα προηγουμένως ονομαζόταν Bain Capital Distressed and Special Situations Fund και χρησιμοποιούταν για την πιστωτική δραστηριότητα της Bain Capital.
Η στρατηγική ειδικών καταστάσεων της Bain Capital είναι πλέον μια αυτόνομη επιχείρηση, αφού σχεδιάστηκε με μια ανεξάρτητη ομάδα έξω από την ομπρέλα της πιστωτικής μονάδας.

Ως μέρος της στρατηγικής, η Bain Capital έχει υιοθετήσει μεγαλύτερη ευελιξία στην ανάπτυξη κεφαλαίων και επενδύει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των περιουσιακών στοιχείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, των χαρτοφυλακίων δανείων, των εταιρικών επενδύσεων και των ακινήτων.

Ενώ οι συναλλαγές που αφορούν εταιρείες εξαγοράς έχουν υποχωρήσει φέτος λόγω ενός προκλητικού περιβάλλοντος, τα fund έχουν επιταχύνει τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια εν αναμονή μιας ύφεσης μετά από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επέκτασης.

Οι παγκόσμιες συμφωνίες εξαγοράς ανήλθαν σε 139 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, μειωμένες κατά 62% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic. Από τις αρχές του 2020, τα προβληματικά κεφάλαια έχουν συγκεντρώσει περίπου 115 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία της Preqin.

Ένας συνδυασμός αυξανόμενων επιτοκίων, πληθωρισμού και περιφερειακής τραπεζικής κρίσης αυξάνει τα επιτόκια αθέτησης υποχρεώσεων, πιέζει τα περιθώρια και δημιουργεί μια κρίση ρευστότητας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, παρέχοντας έτσι ευκαιρίες σε αναξιοπαθούντες επενδυτές.
Σύμφωνα με το PitchBook, μια σειρά επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Oaktree Capital Management και MidOcean Partners, εμπορεύονται νέα κεφάλαια ειδικών καταστάσεων από πέρυσι, στοχεύοντας προβληματικές βιομηχανίες και εταιρείες με πιστωτική πίεση.

Τον Απρίλιο, η Diameter Capital έκλεισε ένα ταμείο χρέους ειδικών καταστάσεων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ο πάροχος δεδομένων Preqin εκείνη την εποχή είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο του είδους του μέχρι στιγμής φέτος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η στρατηγική ειδικών καταστάσεων της Bain Capital έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από την έναρξη της στρατηγικής το 2002, η Bain Capital Special Situations έχει επενδύσει πάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 850 συμφωνίες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Πέρυσι, η Bain Capital έκλεισε ένα ταμείο ειδικών καταστάσεων 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ασία-Ειρηνικό για να καλύψει μια σειρά τύπων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία περιλάμβαναν εστίαση στα ακίνητα.

H Bain Capital πλησιάζει επίσης στο τελικό κλείσιμο του πέμπτου και μεγαλύτερου ταμείου της που εστιάζει στην Ασία, αφού συγκέντρωσε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια από παγκόσμιους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ