Ρωσική «εισβολή» και στην Λατινική Αμερική - Γιατί σπεύδουν χιλιάδες Ρωσίδες έγκυες στην Αργεντινή

Ρωσική «εισβολή» και στην Λατινική Αμερική - Γιατί σπεύδουν χιλιάδες Ρωσίδες έγκυες στην Αργεντινή

Χιλιάδες Ρωσίδες καταφθάνουν στην Αργεντινή μέσω παράνομων κυκλωμάτων

Η Αργεντινή δέχεται «εισβολή» από χιλιάδες έγκυες γυναίκες από την Ρωσία, που καταφθάνουν στη χώρα μέσω παράνομων κυκλωμάτων, προκειμένου να γεννήσουν εκεί και να πάρουν τα παιδιά τους την υπηκοότητα.

Αξιωματούχοι της Αργεντινής καταγγέλλουν ότι οργανωμένες «μαφίες» προωθούν τον λεγόμενο τουρισμό γεννήσεων στη λατινοαμερικάνικη χώρα, με Ρωσίδες μέλλουσες μητέρες να καταφτάνουν εκεί κατά μεγάλους αριθμούς – μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – με σκοπό να πάρουν τα παιδιά τους αργεντίνικη υπηκοότητα.

Χιλιάδες Ρωσίδες μέλλουσες μητέρες έφτασαν στην Αργεντινή τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 33 σε μία μόνο πτήση την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην τάση. Κάποιοι συνελήφθησαν και αξιωματούχοι ξεκίνησαν να λαμβάνουν μέτρα κατά της πρακτικής.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας μετανάστευσης της Αργεντινής, Φλορένσια Καρινιάνο, ανέφερε χθες στο Twitter ότι «μαφιόζικες οργανώσεις κερδίζουν χρήματα προσφέροντας πακέτα για να αποκτήσουν το διαβατήριό μας άτομα που δεν θέλουν πραγματικά να διαμείνουν στη χώρα μας».


Οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα στην Αργεντινή, όπου όλα τα νεογέννητα λαμβάνουν αυτόματα υπηκοότητα, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό για τον λεγόμενο τουρισμό γεννήσεων.

Δίνουν μεγάλα ποσά για το ταξίδι
«Εντοπίσαμε μια σημαντική αύξηση στην είσοδο Ρωσίδων πολιτών τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και πήραμε συνεντεύξεις από 350 από αυτές που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη», είπε η Καρινιάνο.

«Στις συνεντεύξεις ανακαλύψαμε ότι αυτή η οργάνωση προσφέρει σε ανθρώπους, με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα πακέτο τουρισμού γέννησης με κύριο λόγο ταξιδιού την απόκτηση διαβατηρίου της Αργεντινής».

Η Καρινιάνο τόνισε ότι το γραφείο μετανάστευσης έχει διαβιβάσει δεδομένα σχετικά με την υπόθεση στο δικαστικό σώμα της χώρας με στόχο την υπεράσπιση της ακεραιότητας της έκδοσης διαβατηρίων της Αργεντινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ