Ρωσία: Ξεπούλησαν οι πτήσεις άνευ επιστροφής μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης 

Ρωσία: Ξεπούλησαν οι πτήσεις άνευ επιστροφής μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης 

Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι πολίτες για να αποφύγουν την επιστράτευση - Sold out οι πτήσεις άνευ επιστροφής - «Εκτινάχθηκαν» στα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. 

Αναστάτωση έφερε στη Ρωσία το διάγγελμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο κήρυξε μερική επιστράτευση, μετά και τις πρόσφατες ουκρανικές επιτυχίες στο Χάρκοβο και άλλες περιοχές, που οδήγησαν σε υποχώρηση τις ρωσικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία ξεπουλούν γρήγορα, ενώ τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίς σήμερα το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ρωσία: Η αντιπολίτευση καλεί τους πολίτες σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Ωστόσο τα στοιχεία του Google Trends έδειξαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για τον Aviasales, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα (θεώρηση εισόδου), είχαν ξεπουληθεί σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Ορισμένες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μόσχα στο Τμπιλίσι, δεν είχαν επίσης διαθεσιμότητα, ενώ οι πιο φθηνές πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι στοίχιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), περίπου το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Η Λετονία δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να την αποφύγουν

Η Λετονία, χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ