Ζελένσκι: Στην τελετή έπαρσης σημαίας στην απελευθερωμένη από τους Ρώσους πόλη Ιζιούμ

Ζελένσκι: Στην τελετή έπαρσης σημαίας στην απελευθερωμένη από τους Ρώσους πόλη Ιζιούμ

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους κατά την αντεπίθεσή του αυτό τον μήνα.

Στο Ιζιούμ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέβη σήμερα Τετάρτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους κατά την αντεπίθεσή του αυτό τον μήνα.

Ο Ζελένσκι συμμετείχε στην τελετή έπαρσης της ουκρανικής σημαίας και έστειλε μήνυμα ότι η απελευθέρωση του Ιζιούμ είναι μόνο η αρχή.

«Παλιότερα, όταν κοιτάζαμε ψηλά, αναζητούσαμε πάντα τον γαλάζιο ουρανό. Σήμερα, όταν κοιτάμε ψηλά, ψάχνουμε μόνο ένα πράγμα - τη σημαία της Ουκρανίας. Η γαλαζοκίτρινη σημαία μας κυματίζει ήδη στο απελευθερωμένο Ιζιούμ. Και θα είναι έτσι σε κάθε πόλη και χωριό της Ουκρανίας. Προχωράμε μόνο προς μία κατεύθυνση - προς τα εμπρός και προς τη νίκη» έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram o Ζελένσκι, στον οποίο ανήρτησε και φωτογραφίες του με στρατιωτικούς στην πόλη.

Στην τελετή συμμετείχε και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ