Ρωσία: Θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή

Ρωσία: Θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ χαρακτήρισε τις προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου "πλήρη παραλογισμό"

 

Η Ρωσία θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων σε χώρες που θα αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

"Όσον αφορά το πλαφόν στις τιμές. Αν επιβάλουν πλαφόν, εμείς απλά σε τέτοιες εταιρείες ή χώρες που θα επιβάλουν περιορισμούς, δεν θα τους προμηθεύσουμε με πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, επειδή δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά", τόνισε ο Νόβακ.

Παράλληλα, ο Νόβακ χαρακτήρισε τις προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου "πλήρη παραλογισμό". "Αυτή η παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο κρίσιμης βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρου του κόσμου, τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο στην αποσταθεροποίηση της της αγοράς πετρελαίου", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρώτα από όλα οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί καταναλωτές, οι οποίοι σήμερα ήδη πληρώνουν υψηλές τιμές για τους ενεργειακούς πόρους, θα πληρώσουν αυτό το μέτρο.
"Κάτι τέτοιο θα διαταράξει πλήρως την αγορά", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ