Οι προετοιμασίες Trump για τη "μεγάλη επιστροφή" και η δημοσκόπηση sτο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανων

Οι προετοιμασίες Trump για τη "μεγάλη επιστροφή" και η δημοσκόπηση sτο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανων

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί, ότι σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024, ήταν η σαφής επιλογή σε μια προεδρική ψηφοφορία των συμμετεχόντων στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), ξεπερνώντας τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

Ο Τραμπ είχε ποσοστό έγκρισης 99% και ήταν η επιλογή του 69% των περίπου 1.000 συμμετεχόντων στο συνέδριο στο Ντάλας που ψήφισαν, ακολουθούμενος από τον Κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις με 24%. Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ είχε 2% με άλλους πιθανούς υποψηφίους στο 1% ή λιγότερο.

Σε ξεχωριστή ερώτηση χωρίς τον Τραμπ ως υποψήφιο το 2024, ο ΝτεΣάντις ήταν η συντριπτική επιλογή με 65%, ακολουθούμενος από τον γιο του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με 8%, τον Κρουζ με 6% και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με 5%.

Αν και είναι αντιεπιστημονική, η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο είναι μια ένδειξη συναισθήματος μεταξύ των ακτιβιστών του GOP και των ψηφοφόρων της βάσης. Οι Ρεπουμπλικάνοι προσβλέπουν στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για να εκτιμήσουν τη θέση του Τραμπ και των πιθανών αντιπάλων του το 2024, ειδικά του ΝτεΣάντις, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στο συνέδριο.

Η υποστήριξη προς τον Τραμπ άλλαξε ελάχιστα από το 70% που έλαβε στη δημοσκόπηση που έγινε στη συγκέντρωση του CPAC το 2021, στο Ντ΄λας τον περασμένο Ιούνιο, και ήταν υψηλότερη από το 59% σε δημοσκόπηση του CPAC τον Φεβρουάριο στην εκδήλωσή του στο Ορλάντο.

Ο Τραμπ είπε ότι έχει ήδη αποφασίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, στις εκλογές του 2024 και το μόνο ερώτημα που μένει είναι το πότε θα κάνει την επίσημα ανακοίνωση, πριν ή μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση του CPAC ρώτησε επίσης τους παρευρισκόμενους ποιον θα ήθελαν να δουν ως πιθανό υποψήφιο σύντροφο του Τραμπ. Ο ΝτεΣάντις ήταν η συντριπτική επιλογή με 43%, ακολουθούμενος από την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ με 9% και τον Πομπέο με 7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ