Η Φινλανδία δεν βλέπει υποχώρηση της Τουρκίας στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία δεν βλέπει υποχώρηση της Τουρκίας στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιϊνίστο δήλωσε πώς αμφιβάλλει ότι η διαμάχη με την Τουρκία για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα επιλυθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

«Φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία με την Άγκυρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας», τόνισε ο Φινλανδός πρόεδρος στους δημοσιογράφους στη θερινή του κατοικία στην Κουλτουράντα.

Ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόνσον συζητήθηκε επίσης «η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας», όπως γράφει η Sabah. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την ασφαλή μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία.

Στη συνομιλία του με την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη της επανάληψης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι «είναι σε εξέλιξη κοινές προσπάθειες με τα Ηνωμένα Έθνη για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που θα αποτελέσει παράγοντα αποτροπής της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ