Λευκωσία: Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία τα δημοσιεύματα για δημιουργία προξενείου στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία τα δημοσιεύματα για δημιουργία προξενείου στα κατεχόμενα

Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία πληροφορίες που μεταδόθηκαν για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα.

Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία υπογραμμίζει πως "η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για μια διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παραμένει αμετάβλητη. Η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε άλλες αρχές εκτός από αυτές τις Κυπριακής Δημοκρατίας."

"Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι πρόσφατες φήμες, που δημοσιεύτηκαν στο ελληνικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο PRONEWS.GR και στην εφημερίδα Καθημερινή, για υποτιθέμενη ίδρυση ρωσικής προξενικής αντιπροσωπείας στις κατεχόμενες περιοχές και ορισμένες εικασίες, που βασίζονται σε αυτές τις φήμες, από αριθμό δημοσιογράφων, για υποτιθέμενη αναγνώριση της λεγόμενης 'τδβκ' από τη Ρωσία είναι αναληθείς", προστίθεται.

Σημειώνεται πως "η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για μια διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παραμένει αμετάβλητη. Η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε άλλες αρχές εκτός από αυτές τις Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Υπό το πρίσμα της στάσης μας στο κυπριακό πρόβλημα, η Ρωσία διερευνά τις δυνατότητες να δώσει βοήθεια σε χιλιάδες Ρώσους υπηκόους που ζουν στα εδάφη επί των οποίων η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Δεν είναι μόνο το θέμα της παροχής προξενικών υπηρεσιών αλλά επίσης ανθρωπιστικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής στήριξης στους Ρώσους συμπατριώτες. Όλα τα βήματά μας προς αυτή την κατεύθυνση συντονίζονται μαζί με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας", αναφέρει η πρεσβεία.

"Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι προξενικές αντιπροσωπείες αριθμού δυτικών χωρών, περιλαμβανομενων αρκετών μελών της ΕΕ, για χρόνια διεξάγουν παρόμοιες δραστηριότητες στη λεγόμενη 'τδβκ'", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ