Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αρνείται ότι διέπραξε φόνους εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αρνείται ότι διέπραξε φόνους εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα

Βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα σε κωμοπόλεις έξω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι διέπραξε εκατοντάδες φόνους κατά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο και δήλωσε πως οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας για το θέμα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμφιβολία.

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν την Κυριακή, πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από δυνάμεις της Ρωσίας αφού βρήκαν εκατοντάδες πτώματα σε κωμοπόλεις έξω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα γεγονότα και η χρονολόγηση των συμβάντων στην Μπούτσα δεν στηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας και κάλεσε τους διεθνείς ηγέτες να μην σπεύδουν να εκφέρουν κρίσεις.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι διπλωμάτες της Ρωσίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συζητήσει αυτό που η Μόσχα έχει αποκαλέσει «ουκρανικές προκλήσεις» στην Μπούτσα, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά τους για τη σύγκληση μιας τέτοιας συνεδρίασης εμποδίστηκε.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η οργή για την Μπούτσα μπορεί να επηρεάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, οι οποίες πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ