Γαλλία - Πολιτική κατασκοπεία: «Μυστικά» της Λεπέν διέρρευσαν στο κόμμα του Ζεμούρ

Γαλλία - Πολιτική κατασκοπεία: «Μυστικά» της Λεπέν διέρρευσαν στο κόμμα του Ζεμούρ

Μαίνεται η μάχη στην... ακροδεξιά «πολυκατοικία» της Γαλλίας, με τη Λεπέν να βλέπει στελέχη της να την εγκαταλείπουν και να προσχωρούν στο κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ.

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται η Μαρίν Λεπέν, που θα διεκδικήσει τον Απρίλιο τη γαλλική προεδρία.

Μετά από αποχωρήσεις στελεχών του κόμματός της και προσχωρήσεις στελεχών στον ακροδεξιό αντίπαλό της Ερίκ Ζεμούρ, το κόμμα της καταγγέλλει ότι ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας έκανε πολιτική κατασκοπεία και προχώρησε στη διαγραφή του.

Ο Εθνικός Συναγερμός υποστηρίζει ότι ο Νικολά Μπε, πάλαι ποτέ πιστός της Λεπέν και πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος, παρέδωσε «στρατηγικές και εμπιστευτικές» πληροφορίες της εκστρατείας στον Ερίκ Ζεμούρ. «Αυτή η απολύτως ανήθικη συμπεριφορά συνιστά δολιοφθορά», αναφέρει το κόμμα στο υπόμνημά του, το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για διπροσωπία.

Μάχη Ζεμούρ – Λεπέν στην ακροδεξιά

Στην ακροδεξιά πτέρυγα διεξάγεται πολύ σκληρή μάχη μεταξύ του Ερίκ Ζεμούρ, που με την εθνικιστική του ρητορική παραβιάζει τα όρια της πολιτικής ορθότητας και της Λεπέν, που βλέπει να χάνει μέρος των ψήφων που κατείχε στο παρελθόν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ζεμούρ έχει αντλήσει από την βάση των ψηφοφόρων τόσο της Λεπέν όσο και της mainstream συντηρητικής υποψήφιας Βαλερί Πεκρές.

Πάντως ο Μπε, που κατηγορήθηκε για τη διαρροή, χαρακτήρισε εξωφρενικές τις κατηγορίες. «Πως θα μπορούσα να έχω στην κατοχή μου και να παρέδωσα τις αποκαλούμενες 'στρατηγικές πληροφορίες' χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ μέλος της ηγεσίας της προεκλογικής εκστρατείας;», έγραψε ο Μπε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαγράφηκε από τον Εθνικό Συναγερμό μια ώρα μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος έπειτα από αίτημα του ιδίου με θέμα συζήτησης την «κρίση» που αντιμετωπίζει το κόμμα απέναντι στον Ζεμούρ.

Άλλαξαν στρατόπεδο στελέχη της Λεπέν

Τις τελευταίες εβδομάδες η Λεπέν, η οποία είναι για τρίτη φορά υποψήφια για την προεδρία, είδε τον μοναδικό γερουσιαστή της και τον ανώτερο ευρωβουλευτή της -μεταξύ άλλων- να αλλάζουν στρατόπεδο και να συντάσσονται με τον Ζεμούρ. Επιπλέον, η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ, ένα δημοφιλές πρόσωπο μεταξύ των ακροδεξιών υποστηρικτών, έχει επίσης χαρακτηρίσει καλύτερο υποψήφιο τον Ζεμούρ.

Ο Ζεμούρ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις στήθος με στήθος με την Πεκρές και η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει απέναντι στην Λεπέν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, τον Απρίλιο. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ