Αίγυπτος: Ληστεία το κίνητρο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα - Συνελήφθη ύποπτος

Αίγυπτος: Ληστεία το κίνητρο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα - Συνελήφθη ύποπτος

Στην εκδοχή της ληστείας φαίνεται να καταλήγουν οι αιγυπτιακές αρχές που εξετάζουν την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νικόλαου Κάτσικα.

Ήδη βρίσκεται υπό κράτηση διανομέας φαγητού και το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται ότι είναι η ληστεία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ahram» που επικαλείται δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διανομέας φαγητού εργαζόταν σε εστιατόριο και γνώριζε το θύμα. Το γραφείο του Εισαγγελέα της Γκίζας έδωσε άδεια για τη ταφή του Ν. Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, φέροντας μαχαιριές, στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σέικ Ζαγιέντ της περιοχής Γκίζα στο Κάιρο το Σάββατο.

Η «Ahram» αναφέρει την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξαίροντας τον χαρακτήρα του εκλιπόντος και σημείωνε ότι οι αρμόδιες Προξενικές αρχές της Ελλάδας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός.

Ο Ν.Κάτσικας ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από το 2016, ενώ συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ