Μέχρι την... Ανταρκτική έφτασε η «γιαλάντζι» προπαγάνδα Τουρκοκύπριου ορειβάτη

Μέχρι την... Ανταρκτική έφτασε η «γιαλάντζι» προπαγάνδα Τουρκοκύπριου ορειβάτη

Μπορεί ο 28χρονος να ύψωσε την σημαία του ψευδοκράτους στο ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής, αλλά... κυκλοφορεί με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης, Μπιρκάν Ουζούν, τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους στο όρος Vinson, το ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής, που φτάνει στις 4,892 μέτρα.

O 28χρονος Ουζούν, ο οποίος γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρεία στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» ότι στόχος του είναι να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σημεία και των εφτά ηπείρων.

«Είναι ένα συναίσθημα που προκαλεί πολλή περηφάνια το να μπορείς να κυματίζεις στην ψηλότερη κορυφή τη σημαία της ''τδβκ'' (ψευδοκράτους), θέλησα να ευχαριστήσω τη χώρα που μεγάλωσα», είπε ο Ουζούν.

Η αναρρίχηση στην κορυφή του όρους Vinson στην Ανταρκτική αποτελεί το πέμπτο σκέλος του σχεδίου, το οποίο ονόμασε «Εφτά Κορυφές».

Αναρριχήθηκε στο βουνό με μια πενταμελή ομάδα, λέγοντας ότι όταν μιλά για το ψευδοκράτος θέλει να δώσει το μήνυμα ότι έζησαν χρόνια κάτω από εμπάργκο, όμως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα όταν θέσουν στόχους.

«Δεν μπορούν να το εμποδίσουν αυτό τα εμπάργκο. Όπου κοιτάξετε στον κόσμο μπορείτε να δείτε επιτυχημένους Τουρκοκύπριους. Ο κόσμος μπορεί να μη το ξέρει αυτό, όμως θα το μάθει. Συνεχίζουμε να προωθούμε τη χώρα μας σιγά σιγά με τις επιτυχίες μας και είμαι ευτυχισμένος και περήφανος που συμβάλλω και εγώ σε αυτό», δήλωσε.

Σημείωση ο 28χρονος διαθέτει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ