Τουρκία: Σαρώνει η ακρίβεια -Στα ύψη η τιμή... για ένα κουλούρι: Άρχισαν να πωλούν μισά

Τουρκία: Σαρώνει η ακρίβεια -Στα ύψη η τιμή... για ένα κουλούρι: Άρχισαν να πωλούν μισά

“Mισά κουλούρια ” άρχισαν να πωλούν οι έμποροι στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το tele1.com.tr,με την υποτίμηση της λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν οι τιμές στα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι και το αλεύρι με αποτέλεσμα οι πολίτες να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και ψωμί ή ένα κουλούρι.

Για το πρόβλημα αυτό βρήκε τη λύση ο κουλουράς της Σμύρνης στην περιοχή Κονάκ, Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος απασχολείται εδώ και 15 χρόνια στον κλάδο. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε στον πάγκο του το εξής: ” Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών”.

Επίθεση γοητείας από τον Ερντογάν: Μετά τα ΗΑΕ σχεδιάζει βελτίωση σχέσεων με Αίγυπτο και Ισραήλ

Και εξήγησε τον λόγο που προέβη σε αυτή την ενέργεια. “Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται, λέγοντας: ” Είναι δυνατόν να πωλείται ένα κουλούρι για 2,5 λίρες;” Έχουμε αναγκαστεί να υιοθετήσουμε μια τέτοια πρακτική” , τόνισε ο Karatay.
Mάλιστα ένας συνταξιούχος που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο του είπε: “Σε λίγο θα πωλείται και το 1/4 του κουλουριού”.

Μειώθηκαν τα έσοδα της επιχείρησης του Καρατάι

Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα της επιχείρησης του μειώθηκαν έπειτα από διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι ο κατώτατος μισθός στην χώρα παραμένει ίδιος, ωστόσο τα έξοδα είναι κατά 2 με 3 φορές πιο υψηλά.
“Έπεσαν και οι δουλειές μας. Όταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν” σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Κάποιοι λένε ” κάνω δίαιτα” , άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι με 100 λίρες, τώρα με 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, τώρα με 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει”, επανέλαβε.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ