Ουγγαρία - κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ και «έκρηξη» κρουσμάτων - 11.289 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

Ουγγαρία - κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ και «έκρηξη» κρουσμάτων - 11.289 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

Τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε η Ουγγαρία, με 11.289 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα ενώ τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Η Ουγγαρία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων της οποίας το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, επέβαλε νέους περιορισμούς χθες ενώ η γειτονική της Αυστρία, που επίσης έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ανακοίνωσε σήμερα πλήρες lockdown για να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων.

Προς γενικό lockdown η Γερμανία – Δραματική έκκληση από τον υπουργό Υγείας

Η Ουγγαρία θα καταστήσει υποχρεωτικές τις ενισχυτικές δόσεις για όλους τους εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών καθώς και τη χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους από αύριο, Σάββατο, όπως ανακοίνωσε χθες ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Οι αλλαγές αυτές υστερούν σε σχέση με τα αυστηρά μέτρα που ζήτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Ουγγρικό Ιατρικό Επιμελητήριο. Το επιμελητήριο ζήτησε να απαγορευθούν οι μαζικές εκδηλώσεις και να είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό ανοσίας κατά της Covid-19 για την είσοδο σε εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφους.

«Η κορύφωση το πιθανότερο δεν θα έλθει νωρίτερα συγκριτικά με πέρυσι (αρχές Δεκεμβρίου), το οποίο σημαίνει ότι το ειδικό διάταγμα (για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης) το πιθανότερο δεν θα λήξει την 1η Ιανουαρίου, αλλά θα παραταθεί και πάλι, ουσιαστικά έως τις εκλογές», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρία Erste Investment.

«Αυτό θα δώσει μια ευκαιρία στην κυβέρνηση, για παράδειγμα, να παρατείνει την παρέμβαση στην αγορά καυσίμων πέραν των τριών μηνών που προβλέπεται βάσει σχεδιασμού».

Ο Ορμπάν δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο σήμερα ότι τον Φεβρουάριο η Ουγγαρία θα επανεξετάσει και πιθανόν θα παρατείνει το πλαφόν στις τιμές καυσίμων. Η κυβέρνηση του Ορμπάν ανακοίνωσε το πλαφόν την περασμένη εβδομάδα και το έθεσε σε ισχύ τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ