ΟΗΕ προς Έλον Μασκ: Δώσε 6,6 δισ. δολάρια για να σώσουμε 42 εκατ. ανθρώπους από την πείνα

ΟΗΕ προς Έλον Μασκ: Δώσε 6,6 δισ. δολάρια για να σώσουμε 42 εκατ. ανθρώπους από την πείνα

Παρά το γεγονός ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ -σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes- έχει δώσει λιγότερο από το 1% της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Η προσφορά λήγει σύντομα, όπως και οι ζωές των λιμοκτονούντων» είναι το δηκτικό σχόλιο του επικεφαλής του Επιστιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Ντέηβιντ Μπίσλεϊ, προς τον ‘Ελον Μασκ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes πήρε τα σκήπτρα του πλούτου από τον Τζεφ Μπέζος.

«Σου προσφέρω μια ευκαιρία για να γιορτάσεις το γεγονός ότι έγινες ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Σου προσφέρω μια ευκαιρία: Βοήθησέ μας να σώσουμε 42 εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα με μόλις 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια» έγραψε

«Μια πρωτοφανής παγκόσμια κρίση που πυροδοτήθηκε από τον κορωνοϊό, απειλεί 42 εκατομμύρια ζωές. Μόλις χθες προσθέσατε 6 δισεκατομμύρια στη τσέπη, ακριβώς το ποσό που χρειαζόμαστε για να αποτρέψουμε την καταστροφή. Παρακαλώ, βοηθήστε», γράφει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter προς τον ίδιο παραλήπτη.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε ως ο πλουσιότερος του πλανήτη κάνει λόγο για φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, το Forbes έχει υπολογίσει ότι έχει δωρίσει λιγότερο από το 1% του πλούτου του σε φιλανθρωπικό σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ