Ο ΕΜΑ τερμάτισε την αξιολόγηση του εμβολίου της CureVac AG κατά του COVID-19

 Ο ΕΜΑ τερμάτισε την αξιολόγηση του εμβολίου της CureVac AG κατά του COVID-19

Η CureVac δήλωσε ότι αποσύρθηκε επειδή αποφάσισε να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων COVID-19

 

Την κυλιόμενη αξιολόγηση του εμβολίου της γερμανικής CureVac AG κατά του COVID-19, τερμάτισε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αφού η εταιρεία ενημέρωσε τον Οργανισμό ότι αποσύρεται από τη διαδικασία.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA εξετάζει τα δεδομένα του συγκεκριμένου εμβολίου, στο πλαίσιο μιας κυλιόμενης αξιολόγησης, κατά την οποία η εταιρεία υποβάλλει δεδομένα καθώς αυτά γίνονται διαθέσιμα προκειμένου να επιταχυνθεί η αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης αίτησης άδειας κυκλοφορίας.

Στην επιστολή της προς τον EMA, η εταιρεία CureVac δήλωσε ότι αποσύρθηκε επειδή αποφάσισε να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων COVID-19. Η απόσυρση σημαίνει ότι ο EMA δεν εξετάζει πλέον δεδομένα για το εμβόλιο και δεν θα ολοκληρώσει αυτήν την αξιολόγηση. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει άλλη κυλιόμενη αξιολόγηση ή να υποβάλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ